USODA ČUSTEV V ZAHODNI CIVILIZACIJI

star_rate star_outline star_outline star_outline star_outline
1,00 (1 ocene)
Znamka / dobavitelj: Knjige Založba Sophia
16,68 €
Cena brez DDV: 15,23 €
Kupujete več?
Hiter kredit do 84 obrokov
za naročila nad 100,00 €

Avtor: Zdenka Šadl

O knjigi

Monografija odpira v slovenski sociologiji novo poglavje: sociologijo čustev, ki je v svetu v zadnjih dveh desetletjih tako rekoč na pohodu. Avtorica predstavlja in kritično vrednoti prevladujoče racionalistične razlage in odnos do čustev v družboslovju, začenši z antično mislijo pa do sodobnih avtorjev, s poudarkom na treh velikanih sociologije: Webru, Simmlu in Durkheimu. Pomembna je ugotovitev o umeščenosti čustev v razmerja moči in v izgrajevanje socialne in spolne hierarhije ter analiza sodobnih razvitih družb Zahoda, ki jih zaznamuje na videz protislovna dvojnost emocionalne kulture: osvobajanje čustev na eni i


Celoten opis ...

arrow_forwardPOIŠČI PODOBNE


Objavljena je zadnja znana cena. Ponudba trenutno ni na voljo. Če bo ponudba spet na voljo bodo podatki najprej objavljeni na tej strani.


Šifra izdelka: SVT1704

S točkami zvestobe do popustov: 2 točki.

emailPošlji in deli
Splača se pogledat tudi tole

USODA ČUSTEV V ZAHODNI CIVILIZACIJI

Avtor: Zdenka Šadl

O knjigi

Monografija odpira v slovenski sociologiji novo poglavje: sociologijo čustev, ki je v svetu v zadnjih dveh desetletjih tako rekoč na pohodu. Avtorica predstavlja in kritično vrednoti prevladujoče racionalistične razlage in odnos do čustev v družboslovju, začenši z antično mislijo pa do sodobnih avtorjev, s poudarkom na treh velikanih sociologije: Webru, Simmlu in Durkheimu. Pomembna je ugotovitev o umeščenosti čustev v razmerja moči in v izgrajevanje socialne in spolne hierarhije ter analiza sodobnih razvitih družb Zahoda, ki jih zaznamuje na videz protislovna dvojnost emocionalne kulture: osvobajanje čustev na eni in vse večji nadzor nad čustvi na drugi strani. Ta trend spremlja razširjanje javnega govora o čustvih, tako kar zadeva intimnost posameznika kot zanimanje znanosti.

Založba: Založba Sophia

Vezava: mehka

Obseg: 264 strani

usoda čustev v zahodni civilizaciji

Osnovne lastnosti

  • Ocena:
    star_rate star_border star_border star_border star_border
    1,00 (1 ocene)
  • Znamka / dobavitelj: Založba Sophia

Z oceno in mnenjem pomagaš drugim kupcem

star_rate star_border star_border star_border star_border
1,00 na podlagi 1 ocene

Za komentiranje se morate prijavit v Enaa.com